Közérdekű‎ > ‎

Hulladékudvar

Nyitvatartási idő:                                            

Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. március 16-tól visszavonásig bezár a Hulladékudvar. Ez idő alatt kérjük, otthonaikban gyűjtsék a sittet, lomot, és a zöldhulladékot. Az intézkedés a szemétszállítást, illetve a szelektív hulladékgyűjtők ürítésének folyamatát nem érinti.

hétfőtől-péntekig: 07:00-15:30 óráig
szombaton: 07:00-13:00 óráig

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. Hulladékudvara kizárólag a szentendrei, pilisszentlászlói és pomázi, érvényes szerződéssel, bejelentéssel rendelkező ügyfelektől vesz át hulladékot !

A közszolgáltató és a Díjbeszedő (NHKV Zrt.) elkülönülése miatti nyilvántartási változás következtében a közszolgáltatási terület (Szentendre, Pilisszentlászló, Pomáz) lakossági előfizetői a közszolgáltatási  díj megfizetésének igazolásához (önkéntes adatszolgáltatás alapján) lakcímkártyát és a hulladékkezelési díj befizetését igazoló dokumentumot a beszállított hulladék lerakása előtt kötelesek bemutatni!

Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. tájékoztatása alapján felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2020. február 28-tól a gumiabroncsok hulladékudvarban történő átvétele átmenetileg szünetel! Az átvétel várható elindulásáról érdeklődni lehet a Hulladékudvarban (2000 Szentendre, Szabadkai u. 9.) vagy a 06-26-816-643-as telefonszámon. 
Megértésüket köszönjük.

Hirdetmény


 

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2019. február 1-től változik a hulladékátvételi rend a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. hulladékudvarában. A beszállításra kerülő hulladékok átvétele a fenti időszaktól kezdődően, csak a hulladékudvar területén történik. Teherautóval, utánfutóval érkező ügyfeleinknek a hulladék leadásakor maguknak kell gondoskodni a beszállított építési és bontási hulladék (sitt), zöldhulladék és lom hulladék konténerbe történő rakodásáról. A rakodáshoz segéderőt és szerszámokat nem áll módunkban biztosítani, így ezt beszállításkor kérjük vegyék figyelembe!

                                                                                                                                                                                                                        Mandula Gergely

                                                                                                                                                                                                                           Vezérigazgató

                                                                                                                                                                                                                                    sk."

 

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt telephelyén évek óta működő Hulladékudvar a hét hat napján áll rendelkezésére minden szentendrei, pilisszentlászlói és pomázi lakos számára, akinek érvényes hulladékszállítási szerződése van és nincs díjhátraléka. A hulladékudvar a Szabadkai út 9. szám alatti telephelyen működik, gépjárművel a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. központi irodájának parkolója felől közelíthető meg.

A különböző hulladékfajtákat elkülönítve – a veszélyes illetve a nem veszélyes anyagok elhelyezésének megfelelő előírások szerint – gyűjtjük, tároljuk és dokumentáltan továbbítjuk a további feldolgozásra, hasznosításra. Emiatt a különböző hulladékfajtákat már a befogadáskor elkülönítjük, ezért célszerű, ha partnereink is ezek figyelembe vételével szelektálják az átadandó hulladékot, megkönnyítve ezzel a kirakodást.

A nem veszélyes hulladékok közül a műanyagot tartalmazókat lomként vesszük át, az ásványvizes, üdítőitalos PET palackokat kivéve, melyek a teherportával szemben kihelyezett külön gyűjtőharangba helyezendők. Ugyanilyen tartályokban helyezhetők el az tejes, italos kartonok, a sörös és konzerves dobozok, illetve az üvegek. Ezek Szentendrén a lakótelepek gyűjtőszigeteinél is elhelyezhetők.

Lakossági ügyfeleink a Hulladékudvarban a következő hulladékfajtákat helyezhetik el: kiselejtezésre váró elektronikus berendezések, lemerült akkumulátorok, szárazelemek, festékmaradékok, kiürült festékes edények, mosószeres flakonok, fáradt gépjárműolaj, fagyálló folyadék, fel nem használt növényvédő szerek, kiégett izzók, fénycsövek, kiürült nyomtató festék kazetták, konyhai sütőolaj maradék. Ezeket a hulladékfajtákat elkülönítve gyűjtjük, a folyékony anyagokat jól záródó edényben és az anyag fajtáját jelölő csomagolásban tudjuk átvenni.

A fentieken kívül lehetőség van a házhoz menő lomtalanítás igénybevétele helyett a bútor, ruhanemű, papír és kartondobozok, hungarocell, ócskavas és egyéb a kukákba nem férő, de nem veszélyes hulladék elhelyezésére valamint kerti nyesedék illetve avar, levágott fű elkülönítetten történő lerakására is. Ezeket is előfizetőnként regisztrálva gyűjtjük és évente meghatározott mértékű, ingyenes elhelyezést biztosítunk. Környezettudatos ügyfeleink az építési törmeléket az illegális lerakók helyett  -térítési díj ellenében- a Hulladékudvarban szintén elhelyezhetik. Lerakási díjaink, gyűjtőedény áraink és az ingyenes kvótamennyiségek az aktuális árlistáinkban találhatók.

A Hulladékudvart térítési díj ellenében a befogadó kapacitásunktól függően a helybeli közületek is igénybe vehetik. Ehhez célszerű előzetesen egyeztetni a 26 / 816 643 számon.

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. Hulladékudvarát örvendetesen növekvő számban egyre több partnerünk veszi igénybe, akik ezzel nemcsak saját otthonuk, hanem tágabb értelemben vett környezetük rendjét és tisztaságát is óvják. Ez lehet mindenki számára olyan példa, hogy egyénileg is, kézzel foghatóan tehetünk környezetünk tisztaságáért. 

Köszönjük Önnek is ezt a tudatosságot!

Ċ
VSZ Informatika,
2020. márc. 2. 3:18
Ċ
F. Ádám,
2019. febr. 21. 2:15
Comments