Hírek‎ > ‎

Szúnyoggyérítés

F. Ádám, 2015. jún. 23. 23:32   [ 2015. jún. 23. 23:35 frissítve ]

Tisztelt Lakosság!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a SZEMP Air Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Bio-Kalibra Kft, mint szakértőt választották ki.

A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést.. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, Mosquitox 1 ULV Forte, Aqua K-Othrin ULV, földi kémiai kezelés során CORATRIN készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, a növényzetet sem károsítja..

A földi kémiai védekezés 2015.06.26.-án a napnyugta után időszakban kerül elvégzésre. Rossz idő esetén tartaléknapok: 2015.06.27-28-29.-én.

A légi kémiai védekezés 2015.06.24.-án a napnyugta után időszakban kerül elvégzésre. Rossz idő esetén tartaléknapok: 2015.06.25-26.

A légi kémiai irtások az esti napnyugtát megelőző időszakban, míg a földi kémiai irtások a napnyugta utáni időszakban történnek.

Szentendre, 2015. június 23.

                                                                        Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt.

Comments