Divíziók‎ > ‎Fűtőmű divízió‎ > ‎

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉPÜLETEK BELSŐ HŐMÉRSÉKLETÉNEK SZABÁLYOZÁSÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉPÜLETEK BELSŐ HŐMÉRSÉKLETÉNEK SZABÁLYOZÁSÁRÓL

 

TISZTELT FOGYASZTÓINK!

Amennyiben lakásukban vagy épületen belül túlzott meleget érzékelnek, úgy az alábbiakat javasoljuk.

Az épületen belüli hőmérséklet igényük a társasház közös képviselője útján jut el a fűtőműbe. Ezen igény alapján a hőközponti automatika leszabályozza a fűtést a külső és az igényelt belső hőmérsékletnek megfelelően. A leszabályozás a külső körülményektől függ, így a „reakcióidő” esetről esetre más. Az automatika azonban csak egy bizonyos mértékig képes a kiegyenlítésre, a rendszer szabályozására. Éppen ezért, amennyiben úgy érzik, hogy a lakásban, illetve az épületben „túl meleg” van, érdemes azonnal jelezni azt a közös képviselő felé, mert az automatika szabályozási képességét meghaladó esetekben szükséges a további hőközponti beállítás is a fűtőmű részéről (előremenő vízhőmérsékleten történő állítás).

A Társasházak egy része termosztatikus radiátor szelepekkel felszerelt, ezen épületeknél lakáson belül is lehet szabályozni a fűtés intenzitását, a radiátor szelep legkisebb egységére történő állításával. Ha ez megtörtént és továbbra is meleg van, kérem, jelezzék a közös képviselőnek, aki a fűtőmű felé továbbítja a kérést és a hőközpontban állítunk az előremenő vízhőmérsékleten.

Azokban az épületekben, ahol a lakásban lévő radiátorokon nincs állítási lehetőség, javasoljuk a termosztatikus szelepekkel történő korszerűsítést. Ennek hiányában melegérzet esetén szintén kérem, jelezzék ezt a közös képviselőnek, aki a fűtőmű felé továbbítja a kérést. Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben a hőközpontban a vízhőmérséklet állítása szükséges, úgy az a hőközponthoz tartozó valamennyi társasházat érinti, így a vízhőmérséklet állításáról javasolt figyelembe venni a lakók többségének véleményét. Sajnálatosan radiátorszelepek hiányában az esetleges eltérő hőigények nem érvényesíthetőek a fűtés intenzitásának szabályozásával.

Szentendre, 2017. március 07.                                                             

                                                                                                         VSZN Zrt. Fűtőmű

Comments